Lid.Atletiekunie
Volg ons op Facook
 

Persberichten


AnnerBosCross afgelast

Op 22 maart a.s. zou de Annerboscross gehouden worden maar zoals vandaag bekend is gemaakt zijn alle evenementen waarbij meer dan 100 deelnemers aanwezig zijn afgelast i.v.m. het Corona virus.

De Arnoud Magnin Wintercross, dit jaar op 2 februari! Nu met een (nog) mooier parcours!

Loopgroep De Drentsche Aa uit Zuidlaren organiseert al vele jaren op de eerste zondag van februari de inmiddels welbekende Arnoud Magnin Wintercross. Dit jaar vindt dit mooie evenement plaats op zondag 2 februari 2020 ! Het wordt dus weer 4 of 8 km bikkelen door het winterse Drentsche landschap op geaccidenteerd terrein. Deze cross trekt elk jaar vele recreatielopers en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe, wederom prachtige route door het welbekende natuurgebied rond Schipborg en de Drentsche Aa. De 8 km wedstrijd maakt al weer vele jaren deel uit van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Deze Rabocup Assen en Noord Drenthe is een Loopcircuit, dat door diverse verenigingen (loopgroepen) in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger- Odoorn wordt georganiseerd. Verspreid over het hele jaar worden negen (9) wedstrijden gehouden. De Arnoud Magnin Winter Cross is de eerste wedstrijd in het Rabocup circuit van 2020. Voor deelnemers die aan meerdere evenementen van het Loopcircuit gaan deelnemen geldt er een klassement. De afgelopen jaren heeft de cross zich mogen verheugen in een stijgende belangstelling, dit alles heeft ongetwijfeld te maken met de toevoeging aan het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord Drenthe en de groeiende naamsbekendheid hiervan. De organisatie hoopt natuurlijk dat deze positieve (groei)trend zich dit jaar gaat doorzetten. Sinds twee jaar maakt de bekende Zuidlaardermarktloop, welke ook door de Loopgroep de Drentsche Aa wordt georganiseerd, ook deel uit van het Loopcircuit. Loopgroep De Drentsche Aa eert haar oud hoofd-trainer en mede-oprichter Arnoud Magnin, die in 2007 overleed, met de naamgeving van deze cross. Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 29 januari 2020 via www.inschrijven.nl . De na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor het startschot, dat om 10.00 uur gelost wordt. Plaats van handeling is de omgeving van de sportvelden de Wenakkers, Randweg 3 in Zuidlaren. De accommodatie van de voetbalclub Zuidlaren wordt gebruikt als kleed-en douchegelegenheid. De start van zowel de 4 als de 8 km is aan de nabij gelegen Zeegserweg. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rabocupassenennoorddrenthe.nl en www.loopgroepdedrentscheaa.nl.

RABO-Cup gaat 8e seizoen in met 9 wedstrijdlopen.

In 2013 is een start gemaakt met een wedstrijdserie om de Rabocup. De afgelopen jaren heeft het klassement haar waarde bewezen. Waar vele klassementen in Noord-Nederland van de kalender verdwenen is de Rabocup nog springlevend. Voor het seizoen 2020 staan er dan ook weer 9 wedstrijdlopen op het programma. Wel komen wel twee wijzigingen in het programma ten opzichte van de vorige editie. De lopen in Beilen (Koningsloop) en Eelde (Steeds Beter Run) zijn uit het programma verdwenen. De organisatie is er echter in geslaagd om twee sterke lopen toe te voegen aan het klassement. Zo zullen de Hunebedloop in Borger en de Moves4fun-run rond de Veenplas in Tynaarlo hun intrede maken. Rabobank Assen en Noord Drenthe is net als alle voorgaande 7 edities weer de trouwe hoofdsponsor van het klassement. Het klassement staat bekend om haar gezellige lopen in 9 verschillende dorpen in de kop van Drenthe met allen hun eigen karakteristieke kenmerken. Hoofdmoot blijft de wedstrijd over 10 kilometer maar er is bij iedere loop ook een wedstrijd ingebouwd over 5 kilometer. Sporten voor Jeugd staat bij hoofdsponsor Rabobank hoog in het vaandel. De wedstrijdlopen in het circuit besteden daardoor ook ruime aandacht aan deze categorie. Voor de 10 kilometer loop zijn naast de dagprijzen klassementen voor senior vrouwen/mannen, 40+ vrouwen/mannen, 50+ vrouwen/mannen en 60+ vrouwen/mannen. Voor de 5 kilometer is er een overall klassement voor vrouwen en mannen. Dus voor jong tot oud is de Rabocup een mooie uitdaging. De eerste loop van het circuit start op zondag 2 februari 2020, traditioneel de Arnoud Magnin wintercross in Zuidlaren. Op zondag 29 november is de afsluitende wedstrijd in Zeijen. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

2 februari 2020 Arnoud Magnin winter Cross, Zuidlaren

22 maart 2020 Annerboscross, Annen

11 april 2020 Semslinieloop, Annerveenschekanaal

2 mei 2020 Hunebedloop, Borger

9 mei 2020 Run van Gieten

20 juni 2020 Moves4fun Run rond Veenplas, Tynaarlo

17 oktober Zuidlaardermarktloop, zuidlaren

8 november VOV Run, Vries

29 november Zeijer Strubbenloop, Zeijen