Lid.Atletiekunie
Volg ons op Facook
 

NieuwsSpaar voor korting bij Ruchti Sport in Zuidlaren

Ruchti Sportshop in Zuidlaren is één van de fijne sponsoren van de Rabocup. Ook deelnemers aan de Rabocup kunnen hier van profiteren, zij ontvangen bij de 9 wedstrijden van de Rabobcup 2019 per wedstrijd een kortingsbon. Aan het einde van het seizoen kunnen de ontvangen bonnen worden ingeleverd bij Ruchti Sportshop in Zuidlaren (per wedstrijd maximaal 1 bon in te leveren) Ruchti Sport verleent dan een korting bij de aanschaf van running artikelen en wel als volgt:
Bij deelname 1 evenement 10%
Bij deelname 2/3 evenementen 15%
Bij deelname 4/5 evenementen 20%
Bij deelname 6/7 evenementen 25%
Bij deelname 8/9 evenementen 30%


3 jarig contract met hoofdsponsor Rabobank getekend

Afgelopen zondag is voorgaand aan de Arnoud Magnin Wintercross een nieuw sponsor contract getekend met de Rabobank. Wij zijn blij u mede te kunnen delen dat wij de komende 3 jaar ook weer actief zijn met het loopcircuit.


Verslag Arnoud Magnin Wintercross 3 februari 2019

Traditioneel wordt het Rabocup Loopcircuit geopend met de Arnoud Magnin Wintercross. Afgelopen zondag 3 februari kwamen daarom een kleine 200 lopers richting Schipborg om onder zonnige winterse omstandigheden het pittige parcours van 4 of 8 km af te leggen. Vanaf dit jaar wordt voor zowel de korte als lange afstand een klassement bijgehouden, de Cross was voor alle lopers dus gelijk een kans om de eerste punten te pakken voor het klassement.

Het evenement begon feestelijk. Voorgaand aan de wedstrijd werd een 3 jarig contract getekend met de hoofdsponsor de Rabobank. Zo kan het Rabocup Loopcircuit de komende jaren ook worden gehouden.

8km

Bij de mannen kwamen veel snelle lopers opdagen in Schipborg. Uiteindelijk was er één loper die met kop en schouders boven de rest uit stook, Robin Honebecke uit Haren pakte de winst met een tijd van 27:47 min. Bart van Adrichem uit Klazienaveen volgde ruim een minuut later (29:03) en pakte de tweede plek. De strijd om het brons werd ongekend spannend, de nummer 3 tot er met 9 eindigden in een verschil van 15 seconden. Uiteindelijk werd het Mathijs de Vroome uit Peize die er met het eremetaal vandoor ging, hij deed hier 30:26 min over.

Bij de vrouwenwedstrijd was het een ware strijd voor goud en brons. Beide plekken werden door een sprint bepaald. Hillie Koops uit Gasselte en Olga Elling uit Vries gingen de sprint met elkaar aan om het goud. Koops pakte het goud (36:04) en Elling moest genoegen nemen met zilver (36:05). De tweede sprint ging tussen Franciska Schutter uit Groningen en Laura Baas uit Utrecht. Schutter wist deze strijd te winnen en pakte zo het brons met een tijd van 37:12 min.

4km

Ook op de korte afstand werd er snel gelopen. Bij de mannen zette Thijmen van der Loop uit Groningen een srakke tijd van 14:35 min neer en daarmee pakte hij de winst. Van der Loop werd kort daarna gevolgd door Bram Smit uit Noordhorn (14:54) en Mark van Ginkel uit Ten Boer (15:46).

Bij de vrouwen werd het podium groot en deels bezet door de gezusters Spreen uit Rolde. Sabine Spreen pakte de winst (17:03) en haar zusje Daphne ging er met het brons vandoor (18:08). Daar tussen finishte Marjan Jager uit Eelde (17:47).

Voor foto's kunt u terecht op onze Facebook pagina


Rabocup Assen Noord Drenthe uitgebreid met eindklassement 5 kilometer

Ingaande het seizoen 2019 zal er bij de Rabocup Assen en Noord-Drenthe ook een eindklassement worden opgemaakt voor de wedstrijden over 5 kilometer. Ieder van de 9 organisaties heeft een loop over ca. 5 kilometer (variërend tussen 4 tot 6 km.). Per wedstrijd worden hiervoor door de lokale organisaties prijzenschema’s beschikbaar gesteld. Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voor de deelnemers aan de 5 kilometerlopen nu ook een prijzenschema beschikbaar gesteld voor een eindklassement. De eindprijzen voor mannen en vrouwen zijn: 1e pr. €60,- , 2e pr. €40,- , 3e pr. €20,- . Het betreffen overall-klassementen voor mannen en vrouwen (1 categorie voor mannen en 1 categorie voor vrouwen). De prijzen en de hierbij behorende wisselbokalen voor de winnaar/winnares worden uitgereikt na afloop van de laatste hardloopwedstrijd van het loopcircuit. Om voor dit overallklassement in aanmerking te komen moeten de deelnemers en deelneemsters minimaal 6 van de 9 wedstrijden hebben uitgelopen. De 6 beste prestaties tellen mee voor het overall-klassement.