Lid.Atletiekunie
Volg ons op Facook
 

Zeijer Strubbenloop

Hardlopen door het gebied van de Zweedse kornoelje.

Op 29 november 2020 wordt voor de 9e keer de Zeijer Strubbenloop georganiseerd. Dit is tevens de finale wedstrijd van het Rabocup Loopcircuit 2018

De uitslag van deze wedstrijd geeft de uiteindelijke beslissing wie in 2020 bij de dames en wie bij de heren met de wisselbokaal 2020 naar huis gaat. De bijbehorende dagprijzen, de overallprijzen en de eindklassementprijzen voor de dames en de heren worden zo snel mogelijk na de wedstrijd uitgereikt.

Parcours

Het parcours is gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk onverhard.

Start

De start van deze loop is voor cafe Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen.Cafe Hingstman ligt aan een van de drie brinken die het dorp Zeijen rijk is. Vanuit het dorp lopen we via de es naar de Zeijer Strubben. Dit gedeelte van het parcours gaat via een bospad en een zandweg weer naar een verharde straat. Het gedeelte in de Zeijer Strubben, waar de beroemde Zweedse kornoelje groeit, is ook meteen het uitdagendste gedeelte van het parcours.

Afstanden

De hardlopers kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer. Indien men voor de 10 kilometer kiest dan loopt men twee ronden. De 10 kilometer is onderdeel van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe Hier zijn dan ook prijzen te winnen in diverse categorieen. Dit jaar hebben we voor de 3 snelste dames en heren op de 5 kilometer ook prijzen beschikbaar.

Voor de kinderen van de basischool is een mooi rondje uitgezet rondom de brink en de kinderen van groep 3 tot en met 5 lopen 1000 meter en de kinderen van groep 6 tot en met groep 8 lopen 1500 meter.

Prijzen

Naast de prijzen voor de snelste dames en heren worden er ook prijzen beschikbaar gesteld voor het verbeteren van het parcoursrecord zowel bij de mannen als de vrouwen.

De huidige parcoursrecords zijn:5 km: bij de vrouwen Lydia Doornbos met 20.54 min.en bij de heren Tom Hendrikse met 16.44. Op de 10 km: bij de vrouwen is de te kloppen tijd 40.31 min. en in handen van Sanne Tamminga en bij de heren moet de tijd van 32.45 min.van Olfert Molenhuis worden verbroken.

Programma

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

14.00 uur 1000 meter voor de kinderen van groep 3 tot en met 5

14.15 uur 1500 meter voor de kinderen van groep 6 tot en met 8

14.30 uur 5 en 10 kilometer voor de overige lopers

Kosten

De kinderen van de basisschool kunnen gratis deelnemen aan de KIDSRUN over 1000 of 1500 meter. Deelnemers aan de overige afstanden betalen 7.50 euro bij voorinschrijving, Dit kan via de volgende link:Inschrijven Zeijer Strubbenloop

Na inschrijving kan op de dag zelf vanaf 13.00 uur tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij cafe Hingstman te Zeijen. De kosten bedragen dan 9 euro.

Zeijer Strubbenloop

< Terug naar het programma